15.10.2016

Piept de pui cu sos de ciuperci

   Pentru un week-end petrecut cu familia si prietenii,
Ingrediente: 
  • 4 jumatati de piept de pui fara piele
  • 100 g de ciuperci (de preferinta proaspete)
  • o legatura de ceapa verde
  • 5 linguri de unt
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • piper 
  • un pahar de vin
Mod de preparare:
Pieptii de pui se freaca cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Intr-un vas termorezistent se topeste untul  in care se caleste ceapa pana aceasta se rumeneste.Se adauga ciupercile cu putina sare si se calesc 1-2 minute.Peste amestec se adauga pieptul de pui si se mai caleste 3-4 minute.
Vasul termorezistent se acopera si se da la cuptorul incins la 200 de grade timp de 10-15 minute.
Dupa acest timp se scot pieptii de pui pe un platou,iar in vas peste ciuperci se dauga vinul si se fierbe la foc mare pana lichidul se ingroasa putin.
Sosul se toarna peste pieptul de pui si se asezoneaza cu patrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Folositi un limbaj adecvat!