Ingrediente:
- 250 g lapte praf
- 125 g unt
- 100 ml apa
- 40 g cacao
- 150 g zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g alune,nuci sau stafide (in functie e preferinta puteti pune ce va place)
Punem apa,zaharul,zaharul vanilat si un varf de sare intr-o cratita la foc mediu si amestecam pana se topeste zaharul.Dupa ce se formeaza spuma mai lasam 5 minute si stingem focul.Adaugam untul si omogenizam,dupa care cernem laptele praf si cacaua peste continut mixand continuu.Dupa ce amestecam bine toate cele de mai sus adaugam alune,nuci sau ceea ce dorim.aceasta operatiune trebuie facuta cat de repede se poate deoarece ciocolata are tendinta de a se intari.
Tapetam tava cu folie de plastic alimentara si adaugam ciocolata,lasand-o la rece 4-5 ore.Aceasta se mai poate face sub forma de baton,punandu-se in folie si se ruleaza.
Cand se serveste este indicat sa o taiati cu un cutit cu lama usor umezita.
Nota!Ciocolata de casa se poate pune si intre doua foi de napolitana sau se poate face si din doua culori,lasand jumatate din aluat fara cacao.Daca aveti forme puteti sa creati bomboane.
Vedeti imaginile pentru idei!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Folositi un limbaj adecvat!