Ingredientele necesare:
- 250 de grame mălai
- jumătate de litru de lapte
- jumătate de litru de apă
- 4 ouă
- 50 de grame de unt
- 200 de grame de smântână
- 200 grame de telemea
- 200 de grame de cașcaval
- 6 bucăți de cârnați afumați
- 100 grame de slăninuță proaspătă
Mod de preparare:
Se
pun la fiert apa și laptele, amestecate, adăugam și sarea și lăsăm să
dea în clocot. Când începe să fiarbă, se presară o mână-două de mălai în
apă, dar trebuie să amestecăm cu un tel sau cu o lingură de lemn foarte
bine, pentru a nu se face cocoloașe. Lăsăm să fiarbă câteva minute la
foc mediu, amestecând tot timpul. Când preparatul s-a îngroșat, adăugăm
cernit și restul mălaiului, puțin câte puțin. Focul nu trebuie să fie
puternic și trebuie amestecat în continuu. Când mămăliga e aproape gata,
se încorporează și smântâna.Preparatul trebuie să aibă o consistență mai moale. După ce se ia de pe foc, jumătate din mămăligă se pune într-un vas termorezistent care a fost uns cu unt în prealabil.
Peste stratul de mămăligă se pune telemeaua rasă, cârnații tăiați felii și slăninuța prăjită. Se pune alt strat de mămăligă în care se fac niște adâncituri cu lingura și în care se pun untul, ouăle întregi și cașcavalul ras. Cine dorește poate să pună mai multe straturi de mămăligă. Vasul se dă la cuptor până ce ouăle sunt făcute și cașcavalul e puțin rumenit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Folositi un limbaj adecvat!